vrijdag 20 september 2013

Don Alvaro del Portillo, drijvende kracht achter het universitaire leven

1 September 2013

Het nieuws van de zaligverklaring van Don Alvaro del Portillo is een bron van vreugde voor de hele Kerk en ook voor CARF (Centrum Academico Romano Foundation). De zorg voor de vorming van toekomstige priesters was altijd in zijn gedachten. Aan hem wordt de promotie van een aantal educatieve initiatieven toegeschreven, zoals de Pauselijke Universiteit van het Heilig Kruis (Rome, Italië), het Internationaal kerkelijk college Bidasoa (Pamplona, ​​Spanje) en de Internationale Kerkelijke College Zetel der Wijsheid (Rome, Italië), instellingen die uitstekend werk verrichten met, onder andere, de steun van CARF.

De Pauselijke Universiteit van het Heilig Kruis (in Rome) is een centrum voor hogere kerkelijke studies ten dienste van de gehele Kerk. De Heilige Jozefmaria Escrivá de Balaguer droomde van deze universiteit en bisschop Alvaro del Portillo, die in zijn voetsporen trad, heeft het gerealiseerd. De universiteit heeft vier faculteiten (filosofie, theologie, kerkelijk recht en institutionele communicatie) en een Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen. Sinds 1984 zijn reeds 6000 studenten de klaslokalen binnengekomen, priesters, seminaristen, geleerden en specialisten uit verschillende disciplines van de wetenschap. Het werd opgericht door Johannes Paulus II op 9 januari 1990.

Het Internationale Kerkelijke College  Zetel der Wijsheid (Rome) is een seminarie opgericht door de Heilige Stoel op 9 januari 1991. Men is uitermate verheugd over de kandidaten voor het priesterschap die vanuit de gehele wereld naar Rome komen. Sinds de oprichting zijn reeds meer dan 400 seminaristen gewijd tot priester. Dit is een reactie op een uitdrukkelijk verzoek van de zalige Johannes Paulus II. De school werd gedreven door Don Alvaro del Portillo, die altijd wilde dat dit een centrum zou worden met een sfeer van vertrouwen, vrijheid, orde en broederschap in een klimaat van serieuse studie en vroomheid.

Het Internationale Kerkelijke College Bidasoa (Pamplona) is een internationaal Kerkelijk College bestuurd door de prelatuur van het Opus Dei. Het werd opgericht in 1988 door de Heilige Stoel. De studenten zijn kandidaten voor het priesterschap die uiteindelijk dienstbaar zullen zijn aan hun bischoppen en bisdommen. In de eerste 23 jaar zijn er 512 seminaristen tot priesters gewijd, zij behoren tot 160 bisdommen in 29 landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten